Κράνμπερυ – ενα φρούτο «διατροφικός θησαυρός»

12 Sep Κράνμπερυ – ενα φρούτο «διατροφικός θησαυρός»

Τα cranberries είναι μικρά κόκκινα μούρα που κατάγονται από τη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά και διακρίνονται για την ελαφρώς πικρή και όξινη γεύση τους. Αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης C και άλλων ωφέλιμων συστατικών, όπως βιταμίνη Ε, βιταμίνη Κ, μαγγάνιο, χαλκός κ.α.
Τα κράνμπερυ ξεχωρίζουν στην πραγματικότητα από άλλα μούρα λόγω του εξαιρετικού περιεχομένου τους σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, φλαβανοειδή ιδιαίτερα σε προανθοκυανιδίνες και ανήκουν στα λεγόμενα «superfoods» (υπερτροφές). Συγκαταλέγονται ανάμεσα στα φρούτα με την πιο ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, μαζί με τα κόκκινα σταφύλια, τα μήλα, τις φράουλες, τις μπανάνες, τα πορτοκάλια και τον ανανά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν, έχουν αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιγηραντικές ιδιότητες.
Τα cranberries τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει ιδιαίτερα γνωστά γιατί περιέχουν ουσίες που φαίνεται ότι αποτρέπουν την προσκόλληση βακτηρίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος. Η κατανάλωση τους θεωρείται ευεργετική κυρίως για γυναίκες που αντιμετωπίζουν συχνά λοιμώξεις του ουροποιητικού.

Μπορείτε να προσθέσετε τα cranberries στη καθημερινή διατροφή σας, προσθέτοντας τους αποξηραμένους καρπούς τους στα δημητριακά του πρωινού σας, ή φτιάχνοντας χυμούς & smoothies με φρέσκα κράνμπερυ.

Αν κάτι τέτοιο δεν σας είναι εύκολο και οικείο, μπορείτε να έχετε να χρήσιμα οφέλη τους λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα διατροφής με υψηλή συγκέντρωση σε εκχύλισμα κράνμπερυ.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

---—--